Spring naar content

Vereniging Homeopathie steunt internationaal onderzoek naar effecten coronacrisis op leefstijl

Vereniging Homeopathie steunt internationaal onderzoek naar effecten coronacrisis op leefstijl

03/07/2020

Internationaal onderzoek

De Vereniging Homeopathie ondersteunt het Nederlandse deel van een internationaal onderzoek waarbij de vraag centraal staat: leidt de coronacrisis ertoe dat mensen beter gaan zorgen voor hun gezondheid?

Samenwerking

Een samenwerking van het Noorse NAFKAM*, het Zweedse Karolinska Instituut en het Nederlandse Consortium Integrale Zorg en Gezondheid** is gestart waarbij de Vereniging Homeopathie het Nederlandse deel van het onderzoek gedeeltelijk financieel ondersteunt. De instanties hopen door landelijke peilingen informatie te verkrijgen over het gezondheidsgedrag van een representatieve groep burgers tijdens de coronacrisis.

Leefstijl tijdens de coronacrisis

Het onderzoek geeft inzicht of deze ongekende crisis ertoe geleid heeft dat mensen beter zijn gaan zorgen voor hun gezondheid. Hebben mensen hun leefstijl aangepast? Zijn mensen meer vitamines, supplementen, homeopathische of antroposofische middelen gaan gebruiken om hun immuunsysteem te versterken? Hebben zij met yoga en mindfulness een manier gevonden om beter met de stress in deze periode om te gaan?

Uitkomst

Het onderzoek is vrijwel afgerond en de informatie zal door NAFKAM worden geanalyseerd en geïnterpreteerd. De Nederlandse data over leefstijl worden daarna geanalyseerd. De Vereniging Homeopathie hoopt dat het onderzoek helpt om een gezonde leefstijl en het aanvullend gebruik van complementaire behandelwijzen in de nabije toekomst beter geïntegreerd te krijgen in de Nederlandse gezondheidszorg.

Resultaten

De eerste resultaten worden verwacht in september en besproken met de adviseurs van het project. De eindrapportage van de Nederlandse en de internationale data zal in oktober of november bekendgemaakt worden. De Vereniging Homeopathie zal de uitkomsten delen op Facebook en Instagram.

 

Word lid van de Vereniging Homeopathie

 

*NAFKAM: Norway's National Research Center in Complementary and Alternative Medicine
**Consortium Integrale Zorg en Gezondheid (CIZG) is een samenwerkingsverband van een kennisinstituut, een GGZ en vijf ziekenhuizen.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.