Spring naar content

Kies voor keuzevrijheid, teken de petitie ‘Handen af van de homeopathie!’

Kies voor keuzevrijheid, teken de petitie ‘Handen af van de homeopathie!’

15/11/2019

Petitie Handen af van de HomeopathieSinds juli 2012 mogen fabrikanten op verpakkingen of in bijsluiters van homeopathische zelfzorgmiddelen niet langer vermelden waarvoor ze dienen. Deze aanpassing van de Regeling Geneesmiddelenwet maakt het je als homeopathiegebruiker onmogelijk om het juiste zelfzorgmiddel te kiezen. De Vereniging Homeopathie wil dat dit verandert en roept in een nieuwe video op tot het ondertekenen van de petitie ‘Handen af van de homeopathie’.

Tekst: Manon Bruins

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat je natuurlijke middelen kunt kopen bij drogisterijen en apotheken. Toch is dat niet meer het geval en dreigen zelfzorgmiddelen te verdwijnen uit de schappen. En dat terwijl er inmiddels honderden wetenschappelijke studies zijn waaruit de werkzaamheid van homeopathie blijkt.

Niets te kiezen

Het bizarre is bovendien dat er binnen de Europese wetgeving wél ruimte is om homeopathische zelfzorgmiddelen te voorzien van informatie. De Nederlandse overheid heeft hier echter niet voor gekozen. Daarmee worden Nederlandse burgers in hun keuzevrijheid beperkt. Want: zonder informatie valt er niets te kiezen.

Voor keuzevrijheid

De Vereniging Homeopathie streeft naar keuzevrijheid: homeopathische zelfzorgmiddelen moeten in de toekomst weer voorzien worden van informatie, zodat iedereen weet waarvoor ze bedoeld zijn.

Video over petitie

Om de regelgeving terug te draaien is de petitie ‘Handen af van de homeopathie’ opgestart, die al ruim 100.000 keer is ondertekend. De Vereniging Homeopathie komt op voor het belang van miljoenen homeopathiegebruikers in Nederland en ondersteunt de petitie. Om de petitie nog meer bekendheid te geven heeft de Vereniging Homeopathie vandaag deze video gelanceerd.

 

Teken de petitie!

Binnenkort biedt de Vereniging Homeopathie minister Hugo de Jonge van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de petitie ‘Handen af van de homeopathie’ opnieuw aan. Nog niet getekend? Doe het nu!

 

Teken de petitie

 

Bekijk de video

 

Petitie  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.