Spring naar content

Kersen zijn supergezond!

Kersen zijn supergezond!

19/07/2016

Kersen zijn rijk aan stoffen die tegen kanker en hartziekten beschermen. De meest spectaculaire effecten van kersen zien we bij gewrichtspijnen, zo schrijven Amerikaanse wetenschappers in 'Critical reviews in food science and nutrition'.

De stoffen die kersen rood tot purper kleuren, heten 'anthocyaninen', die je ook in bessen terugvindt. Hoe donkerder de kersen zijn, hoe meer anthocyaninen erin zitten. Deze anthocyaninen zijn sterke ontstekingsremmers, op papier sterker dan ibuprofen, een populaire en vrij verkrijgbare pijnstiller.

Studies bij gezonde mensen tonen dat ontstekingen in het bloed dalen na vier weken 280 gram kersen per dag te eten. Kersen verlagen ook het urinezuurgehalte van het bloed: daarom zijn ze mogelijk gezond voor lijders van jicht en andere vormen van artritis.
Kersen zijn een goede bron van vezels en kalium. Kalium, de tegenhanger van natrium uit keukenzout, is nodig voor een ideale bloeddruk. Kaliumtekorten veroorzaken bovendien hartritmestoornissen.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.