Spring naar content

Italiaanse artsen bevelen homeopathie aan

Italiaanse artsen bevelen homeopathie aan

15/11/2016

Eén op de zes Italianen gebruikt minstens eens per jaar een homeopathisch middel. Dit blijkt uit onderzoek dat dit voorjaar werd uitgevoerd door DoxaPharma, een onderzoeksinstituut op het gebied van gezondheidszorg.
Het onderzoek toont daarnaast dat ongeveer 20.000 artsen in Italië het gebruik van homeopathie aanbevelen.

Omeoimprese, de Italiaanse vereniging van de grootste producenten van homeopathische middelen, rapporteerde een omzet van ongeveer € 92.6 miljoen in 2015, 2,9% groei t.o.v. het jaar ervoor.
De totale omzet in de gehele homeopathische sector in Italië bedroeg meer dan € 300 miljoen, wat het tot de derde grootste afzetmarkt in Europa maakt. De totale omzet nam echter wel licht af met 1% t.o.v. 2015.
Het aantal Italianen dat bekend is met onze producten blijft hoog, maar de wereldwijde economische crisis heeft zonder meer negatieve gevolgen gehad m.b.t. het voorschrijven van de middelen, zegt voorzitter van Omeoimprese Giovanni Gorga.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.