Spring naar content

Investeringen in wetenschappelijk onderzoek

Investeringen in wetenschappelijk onderzoek

18/03/2020

Wetenschappelijk onderzoek

De Vereniging Homeopathie investeert in vertalingen van internationaal wetenschappelijk onderzoek naar homeopathie. De uitkomsten van deze onderzoeken zijn beschikbaar voor geïnteresseerden en terug te vinden onder het kopje 'wetenschappelijk onderzoek' op onze website.

Aantoonbaar

Er zijn vele wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat homeopathie werkzaam is bij vele kwalen en aandoeningen. Op de website staan een aantal onderzoeken die eerdere jaren zijn samengevat en vertaald. Komend jaar heeft de vereniging zich als doel gesteld om meer aandacht te besteden aan het publiceren van onderzoeken.

Antibiotica

Twee onderzoeken hebben als thema het gebruik van antibiotica, de gevaren van resistentie tegen antibiotica en hoe je antibioticagebruik kunt verminderen door juiste inzet van homeopathie.
Het onderzoek waarover wij in april publiceren gaat over de individuele homeopathische behandeling bij chronische blaasontstekingen bij vrouwen. Het daaropvolgende artikel gaat over de effecten van homeopathie bij luchtweginfecties in vergelijking tot reguliere behandeling met antibiotica.

Plannen

Dit jaar publiceert de vereniging minimaal vier vertalingen en samenvattingen op de website. Verder zijn er plannen om nieuw wetenschappelijk onderzoek te steunen. In de loop van dit jaar meer hierover.

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.