Spring naar content

Investering in preventie ondermaats en zorgwekkend

Investering in preventie ondermaats en zorgwekkend

16/02/2018

preventieDe Europese Commissie stelde een rapport op van de gezondheidszorg in de EU, en het rapport van eurocommissaris Vytenis Andriukaitis is zorgwekkend: “Slechts drie procent van onze gezondheidszorgbudgetten gaan naar preventie, tegenover 80 procent naar behandeling van ziekten,…”

België spendeerde zelfs maar 2,1% aan preventieve gezondheidszorg in 2014. Europa, met voorop België, scoort dus zeer slecht op gebied van gezondheidszorg, en houdt zich vooral bezig met ’ziektezorg’: ofwel de put dempen als het kalf verdronken is…

Nochtans is de hoofdmoot aan gezondheidsuitgaven het gevolg van ‘niet besmettelijke ziekten’. Deze zijn meestal het gevolg van gedragsgerelateerde en dus vermijdbare risicofactoren die mensen zelf in de hand hebben: vooral een verkeerde eet- en leefstijl. Minstens 30% van de totale ziektelast!
Preventie is dus: zorgen dat de ziekterisico’s aan de basis aangepakt, en dus voorkomen worden: investeren in gezonde voeding, niet roken, voldoende beweging, minder alcohol etc.

Bron: abcgezondheid.nl

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.