Spring naar content

Internationaal ‘Homeopathy Research Congress’ in Londen

Internationaal ‘Homeopathy Research Congress’ in Londen

22/06/2023

Afgelopen weekend (16-18 juni 2023) vond in Londen het tweejaarlijkse Internationale Homeopathy Research Congress 'Cutting Edge Research in Homeopathy' plaats. Dit congres werd georganiseerd door het gerenommeerde 'Homeopathy Research Institute' (HRI).

Onderzoeksprojecten

Tijdens dit evenement presenteerden vooraanstaande experts van over de hele wereld hun hoogwaardige onderzoeksprojecten. Dr. Esther van der Werff besprak een systematische review van otitis media en toonde het meest recente bewijs voor de effectiviteit van homeopathie bij het verlichten van symptomen en het verminderde gebruik van antibiotica bij oorontsteking (otitis media).

Landbouw

Een ander recent onderzoek uit Ecuador suggereert dat homeopathie een mogelijke rol kan spelen bij het verminderde gebruik van schadelijke landbouwchemicaliën. In dit onderzoek werd aangetoond dat het gebruik van homeopathische preparaten een positief effect heeft op de kwaliteit van raapzaad. Drie verschillende homeopathische geneesmiddelen (Silicea, Fosforzuur en Natrium Muriaticum) in twee verschillende potenties werden getest. Alle onderzochte preparaten vertoonden aanzienlijke en statistisch significante positieve effecten op verschillende aspecten van de teelt, zoals zaadontkieming, wortel- en scheutgroei, bladontwikkeling en het gewicht van de geoogste groenten.

Straling

De conferentie werd op zondag afgesloten met Prof. dr. Stephan Baumgartner die tijdens de laatste plenaire sessie het werk van Paul Doesburg presenteerde. Het onderzoek toont aan dat de effecten van homeopathische middelen vernietigd wordt door de straling van mobiele telefoons. Dit onderzoek kan een belangrijke stap voorwaarts betekenen in het bepalen van een werkingsmechanisme voor homeopathie.

bron: hri-research.org

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.