Spring naar content

India, US tekenen voor samenwerking traditionele geneeskunde

India, US tekenen voor samenwerking traditionele geneeskunde

15/09/2016

De Pharmacopoeia Commission for Indian Medicine and Homoeopathy (PCIM&H) en de United States Pharmacopeial Convention (USP) hebben op 24 augustus 2016 een Memorandum van Overeenstemming getekend m.b.t. samenwerking op het gebied van traditionele geneeskunde, blijkt uit een officiële verklaring.

Het omvat samenwerking op gebieden als indexering, ontwikkeling en verbreding van op wetenschap gebaseerde standaarden m.b.t. traditionele geneeskunde op internationaal niveau.

Het memorandum is ondertekend door Rajiv Kumar Sharma, Directeur PCIM&H en Dr. K.V. Surenda Nath, Senior Vice President, Global Sites, USP in de aanwezigheid van de secretaris van AYUSH (ayurveda, yoga, unani, siddhant and homeopathy) Ajit Sharan.

Het doel van het memorandum is volgens het ministerie om de publieke gezondheidszorg in India en de Verenigde Staten te verbeteren door samen te werken aan het verhogen van bewustwording en acceptatie van gekwalificeerde traditionele- en kruidengeneesmiddelen en biologische voedingssupplementen.

Daarnaast is het streven om de toegankelijkheid en verkrijgbaarheid van traditionele- en kruidengeneesmiddelen en biologische voedingssupplementen te verhogen, blijkt uit de verklaring.

WEBSITE:

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.