Spring naar content

In de overgang? Kom er voor uit tijdens de Week van de Overgang

In de overgang? Kom er voor uit tijdens de Week van de Overgang

06/04/2020

Week van de OvergangVan maandag 6 t/m zondag 12 april 2020 vindt de landelijke Week van de Overgang plaats. Deze Week heeft als doel om de overgang beter bespreekbaar te maken en de zorg en begeleiding in deze periode te verbeteren.

De overgang

De overgang begint zo rond het 45e jaar en kan wel langer dan tien jaar duren. Elke vrouw – de helft van de bevolking dus – maakt het in haar leven mee. Toch wordt er nog steeds weinig over de overgang gesproken, zowel door vrouwen zelf als door zorgprofessionals waar vrouwen komen met klachten. Het patroon van klachten wordt vaak niet herkend als (het begin van) de overgang.

De Week

‘De landelijke Week van de Overgang heeft als doel de overgang beter bespreekbaar te maken en de zorg en begeleiding te verbeteren, zodat vrouwen gezonder ouder worden’, aldus initiatiefnemers Margriet Hijweege en Liesbeth Josiassen.

Online aanbod

Tijdens de Week van de Overgang zijn er diverse online trainingen, workshops of lezingen te volgen. Bekijk het aanbod op de website, en lees er hoe de Week tot stand is gekomen en wie de deelnemende partners zijn.

Homeopathie en overgang

‘Als je lekkerder in je vel zit, kom je makkelijker door de overgang.’ Dat is een van de inzichten die arts voor homeopathie Lies in ’t Hout-Kegge deelde in een lezing over homeopathie bij overgangsklachten. Tijdens De Nationale Gezondheidsbeurs was de overgang een van de thema’s van de lezingen.

Meer weten?

Wil je meer lezen over wat de overgang doet met jou als vrouw? Tijdens de Week van de Overgang kun je ons artikel ‘De overgang, een grote omwenteling’ aanvragen bij de Vereniging Homeopathie. Stuur een e-mail naar info@vereniginghomeopathie.nl onder vermelding van ‘De overgang, een grote omwenteling’.

Wil je weten wat homeopathie kan doen voor jouw klachten? Neem dan contact op met een homeopaat in jouw buurt.

 

> Word lid van de Vereniging Homeopathie

 

Overgang  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.