Spring naar content

ICT-systeem belastingdienst kan verlaging btw op groente en fruit voorlopig niet aan

ICT-systeem belastingdienst kan verlaging btw op groente en fruit voorlopig niet aan

31/01/2022

Groenten en fruitDe verlaging van de btw op groente en fruit van 9% naar 0% kan nog jaren duren. De ict-systemen van de Belastingdienst kunnen de verandering de komende regeerperiode niet aan, meldt De Telegraaf.

Om die reden wordt in het regeerakkoord gesproken van een wens ‘op termijn’. Betrokkenen rond de formatie melden aan de krant dat na een gesprek met de Belastingdienst een streep is gegaan door een snelle invoering.

Het vorige kabinet verhoogde het lage btw-tarief in 2019 van 6% naar 9% Een volgende wijziging in de komende jaren, tot aan 2025, is nu te veel gevraagd. De fiscus heeft het te druk met andere veranderingen die moeten worden doorgevoerd. Ook zou eerst duidelijk moeten worden omschreven wat er precies onder groente en fruit valt.

Verouderde systemen

De btw-systemen van de Belastingdienst kunnen niet voor 2026 en mogelijk zelfs pas later worden gemoderniseerd zeiden ambtenaren van het ministerie van Financiën en de Belastingdienst in een hoorzitting tegen de Tweede Kamer. Het maken van keuzes is de komende jaren onvermijdelijk door de discrepantie tussen werklast en capaciteit. Uitbesteden is vaak geen oplossing aldus de directeur informatievoorziening.

 

Bronnen:

www.taxence.nl

www.telegraaf.nl

Voeding  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.