Spring naar content

Homeopathisch dierenarts Atjo Westerhuis geridderd

Homeopathisch dierenarts Atjo Westerhuis geridderd

28/04/2020

Nederlandse vlagTijdens de jaarlijkse lintjesregen is de ‘grondlegger’ van de homeopathie voor dieren, Atjo Westerhuis, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Lintjesregen

Ter gelegenheid van Koningsdag 2020 heeft burgemeester Ton Heerts van Apeldoorn afgelopen vrijdag 24 april 2020 aan 22 inwoners verteld dat ‘het zijne Koninklijke Hoogheid heeft behaagd’ hen te onderscheiden vanwege hun bijzondere inzet voor onze samenleving. Onder hen de zeventigjarige Atjo Westerhuis, die is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Grondlegger

De heer Westerhuis heeft zich sinds eind jaren zeventig ingezet voor de erkenning van de homeopathie binnen de diergeneeskunde in binnen- en buitenland. Daarmee heeft hij de veterinaire homeopathie in Nederland op de kaart gezet. Hij wordt wel de ‘grondlegger’ van de homeopathie voor dieren genoemd. Daarnaast deed en doet Westerhuis veel vrijwilligerswerk, onder meer voor een kinderboerderij in Eerbeek en voor een project voor watervoorziening en toiletten voor scholen in Nepal.

Uitgesteld

Vanwege de maatregelen met betrekking tot het coronavirus vond de huldiging dit jaar telefonisch plaats. De gedecoreerden kregen een boeket thuisbezorgd om hen te feliciteren met hun onderscheiding. Daarbij was de tekst gevoegd van de toespraak die de burgemeester bij de uitreiking tot hen gericht zou hebben. Op een later moment worden de lintjes alsnog feestelijk uitgereikt.

www.edupet.nl/nl/atjo-westerhuis

 

> Word lid van de Vereniging Homeopathie

 

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.