Spring naar content

Homeopathie verlicht PMS

Homeopathie verlicht PMS

24/01/2020

PMS en homeopathieVrouwen met premenstruele klachten (PMS) zijn vaak aangewezen op antidepressiva of de anticonceptiepil en wanneer zij dat niet willen, is het alternatief veelal een verandering in voeding en leefstijl. Uit onderzoek blijkt nu steeds duidelijker dat ook homeopathische middelen verlichting kunnen bieden.

In een polikliniek van een universitair ziekenhuis in Jeruzalem werd tussen 1996 en 1999 een onderzoek gedaan naar het effect van homeopathische geneesmiddelen op vrouwen met PMSDe uitkomsten van dit onderzoek werden aanvankelijk in 2001 gepubliceerd.  

Aan dit onderzoek deden 105 vrouwen in de leeftijd van 18 tot 50 jaar met PMS mee. Het toeval bepaalde welke vrouwen een homeopathisch middel kregen en welke een placebo. Alle vrouwen werden na een of meerdere consulten bevraagd over de mate waarin de PMSklachten zich voordedenDe vrouwen in de homeopathiegroep scoorden aanzienlijk beter dan vrouwen in de placebogroep. 

Aanvullende analyse 

Stichting VHANeen stichting met ANBIstatus die wetenschappelijk onderzoek naar de werking van homeopathie bevordert, financierde aanvullend een uitgebreide evaluatie van het PMSbehandelalgoritme 

Dit tweede, internationale onderzoek werd tussen 2012 en 2016 uitgevoerd in Nederland en Zweden bij zestig vrouwen met PMS. Het Israëlische onderzoek stond hiervoor model. De opzet was wel iets anders. De vrouwen namen hun gebruikelijke geneesmiddelen in of zij kregen aanvullend een homeopathische behandeling. De aanvullende homeopathische behandeling bleek ook in dit onderzoek een significant verschil te maken in de klachten. 

Homeopathy. 2019 Nov;108(4):256-269

 

PMS  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.