Spring naar content

Homeopathie studeren – iets voor jou?

Homeopathie studeren – iets voor jou?

30/12/2019

opleiding homeopathieHomeopaten oefenen hun vak met hart en ziel uit. Als homeopaat zet je je in voor de gezondheid en het welzijn van mensen en kun je vaak een groot verschil maken. Het is een dankbaar beroep. Er zijn in Nederland diverse uitstekende opleidingen waar je homeopathie kunt studeren. De Vereniging Homeopathie zet zich in om deze opleidingen nog aantrekkelijker te maken, zodat steeds meer mensen dit mooie vak gaan uitoefenen.

Tekst: Manon Bruins

Opleiding op maat

De Vereniging Homeopathie vindt het belangrijk dat mensen de weg weten naar een homeopathie-opleiding. Er zijn in Nederland zeven steden waarin een dergelijke opleiding te volgen is. De vereniging is met diverse organisatoren van opleidingen in gesprek om te kijken hoe ze nog meer op de persoonlijke situatie van hun studenten kunnen inspelen. Zodat je bijvoorbeeld meer digitaal kunt studeren tijdens de uren die voor jou handig zijn. Of zodat je kunt versnellen als je al ervaring hebt opgedaan in de gezondheidszorg. Een opleiding tot homeopaat duurt vijf tot zes jaar in deeltijd. In de praktijk combineren studenten hun opleiding met een baan en/of een gezin.

Mooi en flexibel vak

Daarnaast zet de Vereniging Homeopathie zich in om startende homeopaten te ondersteunen bij het vlot laten groeien van hun praktijken. Zo is het nu mogelijk om al tijdens je afstuderen te beginnen met je praktijk. Homeopathie is een vak met diepgang, en biedt zzp’ers de kans om flexibel te zijn in het indelen van hun uren.

Open dagen

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een studie kun je hier meer lezen. We hopen van harte dat je een kijkje komt nemen op de een van de vele open dagen die de opleidingen organiseren.

Meer informatie over homeopathieopleidingen >

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.