Spring naar content

Homeopathie opleiding drogisterijmedewerkers groot succes!

Homeopathie opleiding drogisterijmedewerkers groot succes!

28/10/2019

Homeopathie opleiding drogisterijmedewerkers groot succesSinds 2012 is er op de verpakking van homeopathische middelen niet meer te lezen bij welke klacht je welk middel kunt gebruiken. Dit is soms lastig voor de consument. Om die reden heeft de Vereniging Homeopathie afgelopen zomer een homeopathische nascholingsmodule voor drogisterijmedewerkers ontwikkeld. Zij kunnen de klant nu alsnog goed informeren.

Tekst: Vincent Engel

Productkennis

Homeopathische zelfzorgmiddelen worden veel gebruikt in Nederland en zijn geïndiceerd op één enkele klacht, bijvoorbeeld misselijkheid tijdens zwangerschap of het doorkomen van tandjes bij een baby. Om het passende middel te kiezen, is productkennis dus essentieel. Dit vraagt kennis van zaken bij de verkoper.

Welk middel?

Omdat homeopathische middelen niet op dezelfde manier wetenschappelijk getoetst kunnen worden als reguliere medicijnen, heeft de overheid in 2012 de indicaties van de verpakkingen laten halen. Voor welke klacht je welk middel kunt gebruiken, is sinds dat moment niet meer op de verpakking te lezen. Zonder deze productinformatie is het voor de consument een stuk lastiger geworden om een goede keuze te maken. Daarnaast mist de verkopende partij adequate productinformatie over zelfzorgmiddelen.

Drogiweb

Om de consument te voorzien van beter advies over homeopathische zelfzorgmiddelen heeft de Vereniging Homeopathie in juli 2019 een opleiding gelanceerd rondom homeopathie bij zwangere vrouwen en kinderen. De opleiding focust zich op zwangere vrouwen en kinderen omdat homeopathie niet gevaarlijk of schadelijk is voor (ongeboren) baby’s. De homeopathische nascholingsmodule is ontwikkeld voor drogisterijmedewerkers en apothekers-assistenten en is online te behalen via www.drogiweb.nl. In de periode van 29 juli tot 17 oktober 2019 is de cursus ruim 1.259 keer afgerond. Dit aantal is boven verwachting en daar is de Vereniging erg blij mee!

Gedegen kennis

Wij hopen nog meer drogisterijmedewerkers te kunnen gaan voorzien van gedegen kennis via de online opleiding. In de toekomst kunnen zij dan vragen beantwoorden als: wanneer kan welk middel gebruikt worden? En: waar is het van gemaakt? Dit is niet alleen hard nodig om homeopathie toegankelijk te houden in Nederland, de kennis is ook essentieel om één-op-één informatie te kunnen verstrekken achter de balie.

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.