Spring naar content

Homeopathie, een vitale therapie!

Homeopathie, een vitale therapie!

09/10/2020

Liefde homeopathie

Onder de alternatieve geneeswijzen neemt homeopathie in Nederland een belangrijke plek in. De meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt zelfs dat homeopathie samen met andere aanvullende geneeswijzen opgenomen zou moeten worden in het basispakket van de zorgverzekering. Wat maakt dat Nederlanders zo positief zijn over homeopathie?

Tekst: Peter Goosensen

Vitaliteit

Ongetwijfeld spelen de filosofie en het uitgangspunt van de homeopathie hierbij een rol. Homeopathie is gericht op het stimuleren van de aangeboren lichaamseigen vitaliteit van de mens. Bovendien is homeopathie holistisch: lichaam en geest worden als ondeelbare eenheid beschouwd.

Levenskracht

Homeopathie is een prikkeltherapie: een homeopathisch middel dat is geselecteerd op de individuele symptomen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau geeft een subtiele prikkel die de levenskracht optimaal laat stromen. Het voordeel bij homeopathie is dat het lichaam het probleem uiteindelijk zelf oplost, hiertoe aangezet door de prikkel van het voor deze mens en situatie passende homeopathische middel.

Veilig

Een klassiek homeopaat heeft de keuze uit meer dan vijfduizend middelen waarvan de grondstoffen afkomstig zijn uit de natuur, bijvoorbeeld uit planten en mineralen. Homeopathie is in de eerste plaats veilig en de gebruikte middelen bevatten in tegenstelling tot veel reguliere medicijnen geen chemische bestanddelen. Overigens kan homeopathie in veel gevallen heel goed naast een reguliere behandeling worden ingezet. Beide benaderingen kunnen elkaar prima aanvullen en op die manier bijdragen aan herstel.

Tevreden

Onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek laat zien dat mensen die een alternatief therapeut bezoeken doorgaans heel tevreden zijn over hun behandeling. Maar liefst een kwart van de Nederlandse volwassenen kent aan therapieën als homeopathie evenveel waarde toe als aan reguliere zorg.

Word lid van de Vereniging Homeopathie >

 

Meer lezen:

> Gebruikers natuurlijke geneeswijzen zeer tevreden

> Wetenschappelijke studies over homeopathie

Bronnen:

> CBS: Bijna 1 miljoen mensen onder behandeling van een alternatieve genezer

> CBS: Kwart waardeert alternatieve en reguliere zorg evenveel

> CBS: Alternatieve geneeswijzen: contact en opvattingen (pdf)

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.