Spring naar content

Homeopathie de populairste complementaire therapie in Oostenrijk

Homeopathie de populairste complementaire therapie in Oostenrijk

21/11/2022

Een nieuw onderzoek van Wiener Städtische (Verzekeringsgroep Wenen) bevestigt dat complementaire en alternatieve geneeskunde goed ingeburgerd is in Oostenrijk en dat de belangstelling voor deze behandelingen toeneemt.

Uit het onderzoek blijkt dat 69% van de Oostenrijkers complementaire geneeskunde als een duidelijk onderdeel van de gezondheidszorg beschouwt en dat meer dan 60% er wel eens gebruik van heeft gemaakt. Het is vooral ingeburgerd bij vrouwen, in oudere leeftijdsgroepen (56-70 jaar) en bij de plattelandsbevolking.

Homeopathie is de populairste behandeling - 42% van de respondenten en 52% van de vrouwen gebruikt deze of heeft deze gebruikt - gevolgd door Bach-bloesemremedies en acupunctuur (beide 25%).

Zes op de tien mensen hebben ervaring met aanvullende therapieën; dit aantal is hoger voor vrouwen (zeven op de tien) dan voor mannen (vijf op de tien), hoewel deze trend afneemt.

Meer dan een derde van de respondenten besteedt nu meer aandacht aan zijn eigen gezondheid dan twaalf maanden geleden en meer dan een kwart (27%) zegt in die periode meer belangstelling te hebben gekregen voor complementaire geneeskunde. De toegenomen belangstelling voor complementaire en alternatieve geneeskunde doet zich vooral voor bij vrouwen en bij jongeren (onder de 35 jaar).

 

Bron: echamp.eu

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.