Spring naar content

Resultaten enquête: homeopathie bekend als duurzame geneeswijze

Resultaten enquête: homeopathie bekend als duurzame geneeswijze

03/06/2020

De term ‘duurzaamheid’ hoor en zie je steeds meer om je heen. In de gezondheidszorg, de voedselketen, de energievoorziening en in de politiek wordt veel aandacht geschonken aan dit onderwerp. Voor de Vereniging Homeopathie is duurzaamheid niets nieuws; homeopathie was altijd al een duurzame geneeswijze.

Duurzaam ‘medicijn’

Duurzaamheid omvat alles wat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht denken. Homeopathie is het ultieme duurzame medicijn, omdat deze geneeswijze het natuurlijke afweermechanisme stimuleert. Hierdoor worden gezondheid - en afweer tegen infectie - bevorderd en wordt de vatbaarheid voor ziekten verkleind.

Enquête

Uit een recent gehouden enquête blijkt dat 92% van de ondervraagden op de hoogte is van de duurzaamheid van homeopathie. De productie en het gebruik van homeopathische middelen belasten het milieu niet, in tegenstelling tot vele reguliere geneesmiddelen. Voor 74% van de ondervraagden is dit een reden om vaker voor homeopathie te kiezen.

Gezond leven

Uit de enquête bleek verder dat de meerderheid van de respondenten bewust kiest voor gezond leven door het eten en/of drinken van biologische producten en het gebruiken van natuurlijke huidverzorgingsproducten. Deze keuzes passen bij een duurzame levensstijl.

> Word lid van de Vereniging Homeopathie

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.