Spring naar content

Homeopaten zonder Grenzen Nederland biedt hulp aan Oekraïne

Homeopaten zonder Grenzen Nederland biedt hulp aan Oekraïne

19/08/2022

Homeopaten zonder Grenzen (HzG) heeft een project opgestart om de homeopaten die werkzaam zijn in de grensgebieden nabij Oekraïne te ondersteunen door middel van onder andere training en middelen.

Naast de hulp aan de vluchtelingen in de grensgebieden zal HzG in Nederland ook steeds meer vluchtelingen opvangen. De verwachting is dat er 50.000 vluchtelingen naar Nederland zullen komen. Deze mensen zijn hier vaak (nog) niet verzekerd en hebben naar verwachting diverse lichamelijke en mentale klachten die met homeopathie goed te behandelen zijn.

Vanuit diverse Nederlandse homeopaten zijn inmiddels al vragen gerezen hoe zij als beroepsgroep de vluchtelingen uit Oekraïne kunnen helpen.

Deze homeopaten hebben aangegeven bereid te zijn om de vluchtelingen kosteloos te behandelen en dit mooie gebaar wil Homeopaten zonder Grenzen graag faciliteren.

Homeopaten zonder Grenzen is een internationale organisatie met afdelingen in alle werelddelen. De federatie is in 1984 in Frankrijk opgericht. Het doel van de internationale organisatie is ingegeven door het ideaal van de Wereld Gezondheidsorganisatie: toegang tot gezondheidszorg voor iedereen.

HzG streeft ernaar dit doel te bereiken door zoveel mogelijk mensen op te leiden in de homeopathische geneeswijze. Dit doet zij door het opzetten van onderwijsprojecten in samenwerking met de lokale gezondheidszorg en autoriteiten. De projecten worden uitgevoerd door vrijwilligers.

Wil je Homeopaten zonder Grenzen steunen? Je bijdrage is van harte welkom!

Lees meer over Homeopaten zonder Grenzen >

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.