Spring naar content

Haver verlaagt cholesterol

Haver verlaagt cholesterol

17/02/2017

Gewone haver helpt de cholesterol laag te houden. Onderzoek, dat ondertussen al 50 jaar loopt, bevestigt dat haver de LDL-cholesterol, de non-HDL-cholesterol en het apoB-niveau verlaagt.
Canadese onderzoekers - Canada is een van de grootste producenten van haver ter wereld - beweren dat non-HDL-cholesterol en apoB betere cardiovasculaire markers zijn dan LDL-cholesterol alleen.
Non-HDL-cholesterol is de totale cholesterol waarvan de ('gunstige') HDL-cholesterolfractie is afgetrokken. ApoB is een proteïne die cholesterol in het bloed transporteert en speelt een sleutelrol in de 'kleverigheid' van cholesterol in de bloedvaten.

Dus door dagelijks 150 gram haver in je maaltijden te verwerken (muesli, brood etc.) kun je de cholesterol laag houden. Nog beter werken de haverzemelen, daar moet je slechts de helft van eten voor hetzelfde effect. De haverzemelen bevatten al het bètaglucaan, een onverteerbaar koolhydraat (vezel) die verantwoordelijk is voor de gezonde effecten. Volgens recent onderzoek verhinderen bètaglucanen de productie van gal. Minder gal betekent dat minder vetten afgebroken worden en dat minder cholesterol opgenomen kan worden.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.