Spring naar content

Ginkgo biloba verbetert geheugen en concentratie

Ginkgo biloba verbetert geheugen en concentratie

22/06/2018

Ginkgo biloba verbetert geheugen en concentratieExtracten van de bladeren van de Ginkgo Biloba worden in China al zeer lang gebruikt om allerlei ouderdomsklachten te bestrijden. De afgelopen jaren is er zeer veel onderzoek gedaan met het gestandaardiseerde extract (24% ginkgo flavonglycosides en 8% terpenen) van deze plant.
Aangetoond is dat ginkgo biloba extract (GBE) een bloedvatverwijdend effect heeft. Hetgeen resulteert in verbeterde bloedtoevoer naar de organen, met name de hersenen. Het heeft ook een remmende invloed op de Plaatjes Activerende Factor (PAF). Dit vermindert de kans op trombose alsmede ontstekingen van de luchtwegen bij astma.

Ginkgo biloba beschikt ook over een sterke antioxidantwerking. Wat betreft cerebrale insufficientie (onvoldoende bloedtoevoer naar de hersenen) met als symptomen o.a. een verminderd geheugen en concentratievermogen, oorsuizen en duizeligheid is er geen twijfel meer dat GBE hier verbetering bij geeft als de dosis ten minste drie maal daags 40mg is en als de therapie ten minste twaalf weken duurt.

Bron: abcgezondheid.nl

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.