Spring naar content

Gezonde voeding, juist voor ouderen!

Gezonde voeding, juist voor ouderen!

27/10/2021

Oudere dame

Bij alle leeftijden is voeding belangrijk voor het behoud van gezondheid en vitaliteit. Dit geldt zeker voor ouderen. Veel ouderen bewegen minder, hierdoor zal het lichaam minder calorieën nodig hebben voor de energiestofwisseling. Toch is het belangrijk om goed en gevarieerd te blijven eten. Ook het ouder wordende lichaam heeft bouwstoffen nodig om in conditie te blijven.

Door Peter Goosensen, klassiek homeopaat

Afname van spiermassa

Bij afname van spiermassa kan voeding met voldoende eiwitten een manier zijn om dit proces te vertragen. Eiwitten zitten in melkproducten, vis, vlees, eieren, peulvruchten en noten. Naast eiwitrijke voeding zijn verse groenten en fruit van belang, niet alleen voor de aanwezige voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen, maar ook in de verband met de vezels die de darmfunctie stimuleren.

Vochtinname

Het drinken van voldoende water is essentieel voor de opname en het transport van voedingsstoffen in het lichaam. Bedenk dat ongeveer 70 procent van ons lichaam uit water bestaat. Een te geringe vochtinname kan een rol spelen bij het ontstaan van obstipatie, een klacht die met name bij ouderen veel voorkomt. Naast voldoende drinken draagt ook lichaamsbeweging bij aan een goede darmfunctie en stoelgang.

Holistische benadering

Bij vragen over voeding en gezondheid is het altijd je uw huisarts of diëtist te raadplegen. Voor extra ondersteuning van de vitaliteit is homeopathie een van de mogelijkheden. Veel homeopaten werken holistisch, dat wil zeggen dat het welbevinden op diverse niveaus (fysiek, mentaal, emotioneel) wordt besproken en vertaald naar een individueel passend homeopathisch geneesmiddel. Wie naast voeding en leefstijl kiest voor homeopathie om de vitaliteit te stimuleren doet er goed aan een erkend homeopaat te raadplegen.

> Vind een homeopaat bij jou in de buurt

 

Meer lezen

> Ons immuunsysteem gezond houden: voeding en hygiëne

> Biologische voeding bevat meer antioxidanten

 

Conditie   Ouderdom   Voeding  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.