Spring naar content

Gezond dieet halveert de kans op COVID-19

Gezond dieet halveert de kans op COVID-19

20/09/2021

Gezonde voedingMensen die zich gezond, hoofdzakelijk plantaardig voedden, hadden een lager risico op COVID-19 en een nog veel lager risico op een ernstig beloop. Dat blijkt uit gegevens van meer dan een half miljoen smartphonegebruikers. ‘Onze bevindingen betekenen een oproep aan overheden en belanghebbenden om gezond voedsel en welzijn met doeltreffend beleid voorrang te geven.’

Zegt Jordi Merino op de website van het Massachusetts General Hospital. Merino is eerste auteur van een artikel dat vorige week verscheen in vakblad Gut, over de relatie tussen (on)gezonde voeding en het beloop van Covid-19.

Risico op complicaties

Inmiddels is het algemeen geaccepteerd dat metabool syndroom, obesitas en zogeheten comorbiditeiten, zoals diabetes type 2, het risico op complicaties ernstige verhogen. In die zin was ook de relatie met gezonde voeding helder: een ongezond voedingspatroon is tenslotte de beste voorspeller voor metabool syndroom, overgewicht en comorbititeiten. Bevolkingsonderzoek naar de eventuele invloed van de voedselkwaliteit als onafhankelijke factor ontbreekt.

Smartphone

Daar bracht een internationaal team van onderzoekers op innovatieve wijze verandering in. Onder leiding van Harvard Medical School en de VS en Kings College in Groot-Brittannië analyseerden zij de gegevens van 593duizend Amerikanen en Britten die met via hun smartphone deelnamen aan de COVID-19 Symptom Study. In de kader daarvan antwoordden zij vragen over hun voedingsgewoonten. De kwaliteit van hun dieet werd ingedeeld met gebruikt van een score die de nadruk legt op gezonde plantaardige voeding zoals groenten en fruit.

Besmet

Tussen eind maart en begin december 2020 raakten 32duizend deelnemers besmet met het nieuwe coronavirus. Het kwart deelnemers met de hoogste score had een negen procent lager risico zich te besmetten dan het kwart met de laagste score. Eenmaal besmet, hadden de gezondste eters 41 procent minder kans op een ernstig beloop ten opzichte van de ongezondste eters.

 

Lees hier het gehele artikel op mmv.nl >

 

Bron: mmv.nl

 

Corona   COVID-19   Voeding  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.