Spring naar content

Gebruikers natuurlijke geneeswijzen zeer tevreden

Gebruikers natuurlijke geneeswijzen zeer tevreden

21/06/2019

Gebruikers natuurlijke geneeswijzen zeer tevredenHet Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft recentelijk een omvangrijke studie gedaan naar het gebruik van natuurlijke geneeswijzen in Nederland. Hieruit blijkt 20% van de bevolking in de afgelopen vijf jaar contact te hebben gehad met een alternatieve genezer. Tel je hierbij het gebruik van de vrij verkrijgbare natuurlijke zelfzorgmiddelen op, dan komt het gebruik van alternatieve geneeswijzen nog veel hoger uit.

Mensen die alternatieve genezers hebben bezocht in de afgelopen vijf jaar, zijn daarover doorgaans zeer tevreden. Gemiddeld geven zij hun alternatieve genezer een 7,9 als rapportcijfer. Het vaakst gegeven cijfer voor de alternatieve genezer is een 8 (33%).

Vrouwen, 25- tot 65-jarigen en hoogopgeleiden zijn oververtegenwoordigd onder de bezoekers van alternatieve genezers. Vrouwen en 25- tot 65-jarigen zeggen naar verhouding vaak dat zij evenveel waarde hechten aan beide geneeswijzen. Dit is in lijn met het feit dat deze groepen vaker een bezoek brengen aan een alternatieve genezer.

Bron: CBS

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.