Spring naar content

Eet een eitje voor de baby

Eet een eitje voor de baby

22/03/2018

Eet een eitje voor de babyEitjes werden meer dan een halve eeuw lang gedemoniseerd omdat ze cholesterol zouden verhogen. Een foutieve bewering die al lang weerlegd, maar nog niet uitgeroeid is. Eieren zijn gezond, ze bevatten alles wat een groeiend organisme nodig heeft: eiwitten met alle aminozuren, en genoeg choline voor zenuw- en hersengroei én om cholesterol netjes vloeibaar te houden in het bloed.

Niet alleen eiwitten zijn onmisbaar voor de groei van foetus en baby, ook de choline van de eidooier is essentieel: voor de groei van hersenen en zenuwen, maar ook voor de lever. Het is het enige nutriënt dat 100% onvervangbaar is. Tekort tijdens de zwangerschap verstoort de neurologische ontwikkeling en veroorzaakt een ‘vetlever’ vanaf de geboorte.

Een recente studie in het tijdschrift Pediatrics benadrukt het belang van eitjes eten tijdens de zwangerschap: het vermindert het risico op groeiachterstand (47%) en ondergewicht (74%) van de baby. En vermindert het snoepen bij de moeder, waardoor er een lagere kans op overgewicht later is.

Bron: abcgezondheid.nl

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.