Spring naar content

Eerste internationale top over traditionele geneeskunde is van start gegaan in India

Eerste internationale top over traditionele geneeskunde is van start gegaan in India

18/08/2023

WHO top traditionele geneeswijzen in IndiaOp 17 en 18 augustus 2023 vindt de allereerste WHO-top over traditionele geneeskunde plaats in het Indiase Gandhinagar. Dit congres wordt gelijktijdig gehouden met de bijeenkomst van ministers van Volksgezondheid van de G20-landen.

Het congres dient als een platform voor diverse belanghebbenden, waaronder traditioneel, complementair en alternatief-complementair werkende gezondheidsprofessionals, gebruikers, beleidsmakers en andere belanghebbenden op nationaal en internationaal niveau.

Informatie delen

Het hoofddoel van de top is om over deze alternatieve vormen van geneeskunde (waaronder acupunctuur, ayurveda, kruidengeneeskunde en homeopathie) zoveel mogelijk informatie, innovaties en wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot werkzaamheid en veiligheid te delen.

Eeuwenoude basis

Al eeuwenlang vormen traditionele en complementaire geneeswijzen een integraal onderdeel van de gezondheidszorg in de samenleving. Ze hebben de basis gelegd voor moderne medische benaderingen en hebben bijgedragen aan medische vooruitgang. Tegenwoordig heeft ongeveer 40% van de farmaceutische producten een basis in natuurlijke stoffen, en bekende medicijnen zoals aspirine, artemisinine en behandelingen voor kinderkanker zijn voortgekomen uit traditionele geneeskunde. Recente ontwikkelingen, waaronder genomica en kunstmatige intelligentie, hebben hun intrede gedaan. Bovendien is er een groeiende industrie voor kruidengeneesmiddelen, natuurlijke producten, gezondheid en welzijn.

Momenteel hebben 170 lidstaten van de WHO gerapporteerd over het gebruik van traditionele geneeswijzen. Ze vragen om bewijs en gegevens om beleid, normen en regelgeving te ondersteunen voor veilig, kosteneffectief en eerlijk gebruik van deze geneeswijzen.

EUROCAM

EUROCAM is uitgenodigd om op dit wereldcongres te spreken en heeft mede zorg gedragen voor de Europese expositie over 'Best Practices in TCIM'. EUROCAM is het platform van de Europese koepelorganisaties van patiënten en zorgverleners in de CAM/IM sector. Daarbij gaat het om verschillende behandelmodaliteiten, waaronder acupunctuur, antroposofie, ayurveda, fytotherapie, homeopathie, natuurgeneeskunde, reiki en traditionele Chinese geneeswijzen (TCIM).

In totaal vertegenwoordigt EUROCAM de belangen van zo’n 250 nationale CAM-associaties in verschillende Europese landen, en daarmee een groot deel van de 400.000 artsen, therapeuten en dierenartsen in de TCIM-sector in Europa. EUROCAM runt het secretariaat van de Members of the European Parliament Interest Group “Integrative Medicine and Health” en is ‘non-state-actor’ van de WHO Europa.

EUROCAMEUROCAM verricht belangrijk werkt, maar heeft zeer beperkte middelen tot haar beschikking. U kunt natuurlijk een donatie doen om dit belangrijke werk te steunen.

Kijk op voor meer informatie op cam-europe.eu

 

Bron: who.int

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.