Spring naar content

Een nieuw jaar: nieuwe plannen

Een nieuw jaar: nieuwe plannen

19/01/2023

Krokus Het weer is zo zacht voor de tijd van het jaar, dat je ze met een beetje geluk alweer bijna kunt spotten: de Krokus. Wist je dat deze prachtige bloem staat voor vernieuwing? Een mooie betekenis, die wat ons betreft symbool staat voor dit nieuwe jaar en de nieuwe plannen die we als Vereniging Homeopathie hebben.

Zorgverzekeraars

We willen dit jaar meer dan ooit doorpakken richting verzekeraars. Doel is de zorg in Nederland te vernieuwen en homeopathie en andere natuurlijke geneeswijzen een goede plek geven binnen het zorgstelsel. Zo krijgt iedereen de keuzevrijheid die zo belangrijk is.
De natuurlijke gezondheidszorg wordt zeer goed gewaardeerd en volgens wetenschappelijk onderzoek (Kooreman, Baars, 2012), kan er zelfs meer dan 10% op de Nederlandse zorgkosten worden bespaard wanneer er meer gebruik van wordt gemaakt.

Wetenschappelijk onderzoek

Verder gaan we ook dit jaar weer investeren in wetenschappelijk onderzoek. Zo willen we diverse bestaande studies naar de mogelijkheden van homeopathie bij chronische aandoeningen analyseren, samenvatten en publiceren. Ook willen we investeren in nieuw onderzoek.

Informatie verspreiden

Wij pleiten voor keuzevrijheid als het gaat om je eigen gezondheid. Daarom informeren we iedereen die daarin geïnteresseerd is, over de mogelijkheden van homeopathie. Dit doen we via ons magazine, de website, onze nieuwsbrief en social media, beurzen en de Homeopathielijn, etc.
Ook verzorgen we informatiedagen voor consumenten en dragen we bij aan bijscholingen voor drogisterijmedewerkers.

Homeopathie onder druk

Dit alles is keihard nodig, want door regels dreigt homeopathie uit de winkels te verdwijnen. Ook wordt de vergoeding in de zorgverzekeringen steeds verder beperkt. En deze mooie natuurlijke geneeswijze, gericht op het zelfherstellend vermogen van het lichaam, mag natuurlijk niet verdwijnen!

Word lid!

Help jij ons mee om homeopathie toegankelijk te houden en zo de keuzevrijheid voor iedereen te behouden? Word dan net als vele duizenden anderen lid van onze vereniging en ontvang een setje met vier leuke gelukscadeautjes t.w.v. € 20,-!

Meer informatie over lid worden >

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.