Spring naar content

Een natuurlijke oplossing voor urineweginfecties en/of vaginale schimmelinfecties? Doe mee aan het vragenlijstonderzoek!

Een natuurlijke oplossing voor urineweginfecties en/of vaginale schimmelinfecties? Doe mee aan het vragenlijstonderzoek!

11/08/2020

UrinewegontstekingIn Nederland zijn urineweginfecties (ook wel blaasontsteking) bij vrouwen de meest voorkomende reden om een huisarts te raadplegen en voor een huisarts een belangrijke reden om een antibioticum voor te schrijven. Daarnaast worden vaginale schimmelinfecties gezien als de meest voorkomende schimmelinfectie bij vrouwen en vraagt het veelvuldig voorschrijven en gebruik van antimycotica om een verandering in beleid.

Het Louis Bolk Instituut is onderzoekspartner van het Consortium voor Integrale Zorg en Gezondheid (CIZG). Zij zetten zich momenteel in om het probleem van antibioticaresistentie tegen te gaan.

Voor deze aandoeningen zijn er complementaire en alternatieve geneeskundige behandelingen mogelijk. Veel mensen maken hier gebruik van, maar vallen vaak buiten de reguliere geneeskunde in de EU.

Daarom worden momenteel nieuwe oplossingen en hulpmiddelen onderzocht om infectieziekten te voorkomen en behandelen. Door een veilige niet-antibiotische behandeling van infecties kan het antibioticagebruik mogelijk verminderd worden.

Heb je last van een urineweginfectie en/of vaginale schimmelinfectie? Het Louis Bolk Instituut is benieuwd naar je ervaringen en verneemt graag of je wel eens gebruik maakt van complementaire en alternatieve geneeskundige behandelingen. Dit helpt hen verder om deze alternatieve strategieën in vervolgonderzoek te testen op hun (kosten) effectiviteit en veiligheid.

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 15 minuten. De uitwerking van de antwoorden gebeurt anoniem en de gegevens worden alleen in samengevatte vorm weergegeven.

Naar de vragenlijst >

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.