Spring naar content

Een groene omgeving zorgt voor langer en gezonder leven

Een groene omgeving zorgt voor langer en gezonder leven

12/09/2017

Een wandeling in het bos of de vrije natuur doet deugd. Maar is dat een gevoel, of doet het echt iets? En wat doet groen in je directe omgeving?

Een studie registreerde via satelliet het groen in de woonomgeving van vrouwen, en vergeleek deze resultaten met de mortaliteit. Daaruit bleek dat vrouwen uit de wijken met het meeste groen in hun directe omgeving… 12 % minder risico liepen op overlijden. Ook de redenen waren verbazingwekkend: 41% minder risico om te sterven aan een nierziekte, 34% lager risico op overlijden door ademhalingsproblemen én 13 % minder risico op kanker als doodsoorzaak! En: 30% minder kans op depressie.

Maar ook een ‘regelmatige dosis natuur’ zorgt voor belangrijke gezondheidsvoordelen én lagere gezondheids/ziektekosten. Denk aan een park, een bos of de wijde natuur… maak er dus gebruik van, je gezondheid zal er wel bij varen.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.