Spring naar content

Echinacea efficiënt om verkoudheden te voorkomen

Echinacea efficiënt om verkoudheden te voorkomen

19/10/2017

Volgens het wetenschappelijk tijdschrift 'The Lancet Infectious Diseases' kan een kwaliteitsvol echinaceapreparaat verkoudheden voor 65 procent voorkomen. Echinacea in combinatie met vitamine C doet dit zelfs in 86 procent van de gevallen. Dat blijkt uit de analyse van een tiental onderzochte studies met echinacea.

Mensen die al verkouden zijn en dit plantaardig product innemen merken dat hun verkoudheid - gemiddeld - 36 uur minder lang duurt en dat de ongemakken, zoals hoest, hoofdpijn en verstopte neus duidelijk minder zijn dan bij mannen en vrouwen die geen echinacea gebruiken. Dit product is volgens wetenschappers zeker geschikt om verzwakte personen te beschermen tegen verkoudheden. Volgens sommige bronnen werkt echinacea slechts gedurende een tweetal weken optimaal. Vervolgens moet men het product twee weken niet nemen en vertrouwen op vitamine C en multivitaminen. Andere onderzoekers zijn het met die stelling niet eens.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.