Spring naar content

Duitse ouders willen meer homeopathie voor hun kinderen

Duitse ouders willen meer homeopathie voor hun kinderen

11/10/2021

Ziek kindEen onlangs gepubliceerde studie onderzocht de vraag naar complementaire en integratieve geneeswijzen bij ouders van kinderen in de klinische eerstelijnszorg.

Uit de studie kwam naar voren dat 40% van de ouders thuis al homeopathie gebruikt voor hun kinderen en dat velen homeopathie graag in de klinische eerstelijnszorg opgenomen zien.

Populair

Homeopathie is de meest populaire integratieve geneeswijze die door ouders voor hun kinderen wordt gebruikt. Bij  de 40% van de ouders die thuis al gebruik maken van complementaire geneeswijzen voor hun kinderen was de meest genoemde therapie homeopathie (bijna 60%), gevolgd door osteopathie en fytotherapie.

Uitgebreider aanbod

Het merendeel van de ouders (ruim 80%) verklaarde dat zij graag gebruik zouden maken van een uitgebreider aanbod van integratieve geneeskunde in de ziekenhuizen van het onderzoek. Homeopathie is daarbij de meest gewenste therapie, gevolgd door osteopathie, fytotherapie en massagetherapie.

Zelf betalen

88% van de ouders verklaarde bereid te zijn om de extra kosten zelf te betalen indien de specifieke therapie niet vergoed zou worden door hun verzekering.

Complementaire en integratieve geneeskunde

Andere studies laten zien dat meer dan de helft van de Duitse kinderen, zowel gezonde als chronisch zieke, wordt behandeld met complementaire en integratieve geneeskunde, in het bijzonder met homeopathie, fytotherapie, antroposofische geneeskunde, vitamines en acupunctuur.

Conclusie

De conclusie van het onderzoek luidt dat er een dringende behoefte is aan goed opgeleide professionals met evidence-based kennis van de mogelijkheden en risico’s van complementaire en integratieve geneeskunde, om de implementatie van deze therapieën verder te bevorderen.

1323 ouders namen deel aan dit onderzoek, dat uitgevoerd werd door de kinderkliniek van het Elisabeth Ziekenhuis in Essen en het St. Marien Kinderziekenhuis in Landshut, beide in Duitsland. Ouders van zowel poliklinische als klinische patiënten werden daarbij ondervraagd.

 

Benieuwd wat homeopathie kan doen voor jouw kind?

Vind hier een homeopaat bij jou in de buurt

 

Bron:

Integrative pediatrics survey: Parents report high demand and willingness to self-pay for complementary and integrative medicine in German hospitals,

Anheyer et al, Complementary Therapies in Medicine, Volume 60, August 2021, 102757, https://doi.org/10.1016/j.ctim.2021.102757

 

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.