Spring naar content

Drs. Inès von Rosenstiel benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Drs. Inès von Rosenstiel benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

08/10/2021

Drs. Inès von Rosenstiel-Jadou, medisch specialist in het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem en het Haga Ziekenhuis in Den Haag is tijdens het eerste Integrative Medicine-Congres in Arnhem benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Ze ontving uit handen van de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch deze onderscheiding onder andere vanwege haar integrale benadering in de zorg en haar bijdrage aan de verbetering van de gezondheid van kinderen in ontwikkelingslanden.

Inès von Rosenstiel heeft een ontzagwekkende staat van dienst. Ze is kinderarts en consulent bij de IM-polikliniek Oncologie in het van Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem. Ook werkt ze als ‘Integrative Medicine’-expert in het Haga Ziekenhuis en het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. Verder is zij een van de oprichters van het NIKIM (Nationaal informatie- Kennisplatform voor Integrale Geneeskunde) en richtte in Nederland voor zowel kinderen als volwassenen IM-poli’s op.

Naast al haar werkzaamheden is ze ook voorzitter van de Inès van Rosenstiel Foundation. Een stichting die tot doel heeft om beurzen te verstrekken aan jonge mensen die iets willen doen op het gebied van Integrative Medicine.

Burgemeester Ahmed Marcouch sprak tijdens zijn toespraak zijn waardering uit met de volgende mooie woorden:

Ik bewonder haar omdat zij mensen helpt die getekend worden door pijn. Met de drijfveer van een roeping en inzet van al haar kennis. Zij stuurt deze mensen niet van functionele therapie naar complementaire therapie en hopelijk ook weer terug, maar ziet de mens als optelsom en zet dus alle methoden in die bewezen hebben te helpen. Patiënten zijn voor haar mensen die de regie kunnen nemen voor een gezonde levenswijze. Ik hoop dat zij voor iedereen een voorbeeld is, binnen en buiten de medische wereld.'

Bron: Arnhem.nl

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.