Spring naar content

‘Diabetes, artrose en nierfalen zijn over tien jaar te genezen’

‘Diabetes, artrose en nierfalen zijn over tien jaar te genezen’

04/04/2017

Artrose, diabetes type 1 en nierfalen zijn binnen tien jaar helemaal te genezen. Dat verwacht een groep Nederlandse medische wetenschappers, die samen met de overheid een plan hebben ontwikkeld.
De Telegraaf meldt dat een verzameling Nederlandse wetenschappers van verschillende universiteiten, de overheid en het bedrijfsleven morgen hun plan presenteren. 25 miljoen euro zouden ze hiervoor al hebben verzameld.

Cellen en organen vervangen

De wetenschappers zetten in op 'regeneratieve geneeskunde’. Dat is het vervangen of herstellen van beschadigde cellen, weefsels en zelfs organen, zoals nieren.
Een van die wetenschappers is de Maastrichtse hoogleraar Clemens van Blitterswijk. "Onze ambitie is vergelijkbaar met het destijds op de maan brengen van de mens", zegt hij.

Honderdduizenden Nederlanders

Honderdduizenden Nederlanders lijden momenteel aan artrose, een vorm van slijtage aan de gewrichten die nu nog niet te genezen valt.  Het aantal Nederlanders met diabetes type 1 - niet te verwarren met diabetes type 2 dat veel vaker voorkomt - bedraagt naar schatting zo'n 100.000. Nog eens 6500 Nederlanders lijden aan nierfalen.

Alles bij elkaar zouden binnen tien jaar al snel een half miljoen mensen kunnen genezen, terwijl voor hen nu alleen symptoombestrijding mogelijk is.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.