Spring naar content

Terugblik op 2019: dit heeft de Vereniging Homeopathie gedaan

Terugblik op 2019: dit heeft de Vereniging Homeopathie gedaan

23/12/2019

2019

We zijn aan een prachtig nieuw jaar begonnen, vol kansen en mogelijkheden. Voor de Vereniging Homeopathie een goed moment om terug te kijken op het jaar dat achter ons ligt. In 2019 hebben we hard gewerkt aan een positief imago van de homeopathie. Maar wat hebben we precies gedaan om dat te bereiken? We zetten het voor je op een rijtje.

Tekst: Lilian Peters

  • We hebben meer dan 500 sportclubs voorzien van een homeopathische EHBO-kit, zodat meer sporters kennis kunnen maken met het gebruik van homeopathie bij blessures.
  • We hebben een online opleiding voor drogisterijmedewerkers ontworpen, zodat zij hun klanten nog beter kunnen adviseren over het gebruik van homeopathie.
  • We hebben wetenschappelijk onderzoek gesteund en (mede)gefinancierd. Het ging om onderzoek naar het effect van homeopathie in de veeteelt en het COCOZ-project (Communicatie voor Complementaire Zorg).
  • We hebben veel werk verzet om de petitie Handen af van de Homeopathie onder de aandacht te brengen van nog meer mensen. Dit heeft geresulteerd in veel extra handtekeningen. Inmiddels hebben al meer dan 100.000 mensen de petitie getekend.
  • We hebben contact gelegd met een lobbyist die ons gaat helpen om in 2020 naar de Tweede Kamer in Den Haag te gaan.
  • Voor onze leden hebben we een collectieve korting afgesloten bij zorgverzekeraars Menzis en Zilveren Kruis.
  • We hebben een nieuwe editie uitgebracht van de Homeopathiewijzer.
  • We hebben video’s en vlogs gemaakt, vier keer het blad hm (homeopathie magazine) uitgebracht en veel nieuwe artikelen op de website gepubliceerd.
  • Ook was de vereniging Homeopathie aanwezig op de Nationale Gezondheidsbeurs en op de Margriet Winterfair, waar we veel mensen hebben ontmoet en veel informatie hebben kunnen geven over homeopathie.

Nieuwe ideeën

Voor het komende jaar hebben we alweer tal van nieuwe ideeën om de positie van de homeopathie te versterken. We zullen ons ook in 2020 weer met hart en ziel inzetten om de homeopathie toegankelijk te houden in Nederland.

Dankbaar

De steun van onze leden is essentieel om ons werk te kunnen doen. We zijn dan ook dankbaar voor alle bijdragen die we het afgelopen jaar hebben ontvangen. En we hopen dat je ons ook komend jaar wilt blijven steunen.

 

> Word lid van de Vereniging Homeopathie

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.