Spring naar content

De populariteit van homeopathie in Italië

De populariteit van homeopathie in Italië

23/03/2023

Uit een nieuwe enquête onder 1066 Italiaanse volwassenen, blijkt dat meer dan de helft van de Italianen in hun leven homeopathie heeft gebruikt.

Dit onderzoek werd in oktober 2022 namens Boiron uitgevoerd door Harris Interactive (marketing onderzoeksbureau).

In de enquête, "Homeopathie: kennis en gebruik in Italië", is het gedrag en de houding van Italianen ten opzichte van homeopathische geneesmiddelen gemeten.

Het doel van deze enquête was om de bekendheid, het vertrouwen en het gebruik van verschillende behandelingsmogelijkheden te meten en inzicht te krijgen in de plaats die homeopathie binnen de moderne geneeskunde inneemt.

Uit de enquête bleek dat:

  • 57% van de Italianen in hun leven homeopathie heeft gebruikt en 46% in de afgelopen twaalf maanden.
  • 81% van de gebruikers verklaart er tevreden over te zijn.
  • 66% van de Italianen heeft vertrouwen in de homeopathische geneeskunde en 77% beschouwt deze als een aanvulling op de conventionele geneeskunde.
  • 86% van de Italianen zegt te weten hoe homeopathie werkt, maar slechts 26% kan dit ook daadwerkelijk correct uitleggen.
  • 60% verwacht in de toekomst homeopathie te zullen gebruiken. Zij baseren hun keuze op het feit dat homeopathische geneesmiddelen natuurlijk zijn en geen risico op bijwerkingen inhouden (57%), een voorkeur om geen chemische geneesmiddelen te gebruiken (45%), de doeltreffendheid van de behandeling (26%) en omdat zij geloven dat het een beter alternatief is voor hun gezondheid (24%).
  • 45% zegt eerst een homeopathische arts of een huisarts te zullen raadplegen, terwijl 40% het rechtstreeks aan de apotheker zou vragen.
  • 72% van de Italianen erkent de apotheek als de meest geschikte plaats voor de aankoop van homeopathische geneesmiddelen.
  • 84% van de Italianen vindt dat homeopathie moet worden aangeboden door gezondheidsmedewerkers en ongeveer 40% zou homeopathie willen combineren met conventionele therapieën.

 De resultaten van deze studie wijzen op de behoefte aan meer informatie en voorlichting over homeopathie.

Bron: ECHAMP

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.