Spring naar content

Cacao houdt hart en hersenen gezond

Cacao houdt hart en hersenen gezond

16/11/2017

De flavonolen in cacao verbeteren de doorbloeding in de hersenen, ze verbeteren dus de zuurstof en glucose-opname en hebben neuroprotectieve effecten (beschermend voor hersenzenuwcellen). Cacao en chocolade houden de hersenen fit en alert, en verbeteren algemeen de hersenfunctie.

De effecten zouden groter zijn bij vrouwen, en ook helpen na een nacht slaaptekort. Maar vooral op oudere leeftijd, als geheugen en cognitie verminderen, kan chocolade een extra zetje geven. Een stuk chocolade iedere dag blijkt de achteruitgang van hersenfunctie tegen te gaan en aandacht, geheugen en zelfredzaamheid te verbeteren.
Bij jongeren en gezonde volwassenen zijn de effecten subtieler, maar toch waardvol in stressvolle periodes, zoals examens.

Flavonolen zijn natuurlijke molecules uit de klasse van de bioflavonoïden, de zo gezonde kleurrijke molecules uit groenten en fruit, zoals donkere bessen en druiven.
Maar de voordelen van de flavanolen in cacao gelden voor donkere chocolade (minstens 70% cacao), met zo weinig mogelijk suiker! En teveel is ook teveel (calorieën!). Anders krijg je weer negatieve gezondheidseffecten.

Bron: abcgezondheid.nl

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.