Spring naar content

Brussel in actie tegen hormoonverstoorders

Brussel in actie tegen hormoonverstoorders

13/11/2018

Brussel in actie tegen hormoonverstoordersDe Europese Commissie gaat EU-wetgeving doorlichten om de blootstelling te minimaliseren van met name zwangere vrouwen en pubers aan hormoonverstorende stoffen in consumentenproducten.

Het gaat vooral om regels voor speelgoed, cosmetica en plastic verpakkingen waarin chemische stoffen voorkomen die ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Het dagelijks bestuur van de EU wil ook sneller inspelen op nieuwe wetenschappelijke inzichten over hormoonverstoorders zoals bisfenol A. Het ruimt drie maanden in voor openbare raadpleging over de kwestie waarover binnen de EU al jaren wordt gesoebat. Karmenu Vella, commissaris voor Milieu, Maritieme Zaken en Visserij: ‘Met deze mededeling bevestigt de commissie dat zij hormoonontregelende stoffen zeer ernstig neemt en voornemens is haar inspanningen op te voeren om de blootstelling van de burgers en het milieu aan deze chemische stoffen tot een minimum te beperken.’

De Europese consumentenorganisatie BEUC verwelkomt ‘de broodnodige strategie’ om consumenten beter te beschermen. ‘Het beleid loopt twintig jaar achter. Te veel tijd is verspild aan gehakketak over definities en testmethodes. Deze strategie is een echte kans om het probleem bij de kop te pakken.’

Bron: Medisch Contact

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.