Spring naar content

Biologische appel scoort beter

Biologische appel scoort beter

23/08/2019

Biologische appel scoort beterHet zou allemaal niets uitmaken, biologisch en niet-biologisch. De hoeveelheid pesticiden per appel zou te verwaarlozen zijn. Een Oostenrijks onderzoek leert anders.

Een appel draagt meer dan 100 miljoen bacteriën met zich mee. Onderzoekers van de technische universiteit van Graz in Oostenrijk onderzochten de verschillende soorten. Wat bleek? Een biologische appel heeft een andere verhouding tussen 'goede' en 'slechte' bacteriën dan een gangbare appel.

Iedere dag een appel houdt de dokter buiten de deur

Een groot deel van die bacteriën speelt een belangrijke rol om het microbioom in balans te houden. “Met dit onderzoek bevestigen de onderzoekers de uitspraak ‘an apple a day keeps the doctor away’”, schrijft The Guardian. Iedere dag een appel dus.
Behalve dat ze de verschillende bacteriën onder de loep namen, vergeleken de onderzoekers gangbare en biologische appels met elkaar. De biologische appel bleek een meer gevarieerde en uitgebalanceerde bacteriegemeenschap te huisvesten. Doordat dat de bacteriegemeenschap op biologische appels anders is qua samenstelling, zouden zij ook meer ‘goede' bacteriën bevatten.

Op biologische appels ontbrak de boosdoener

Op monsters van gangbare appels werd de bacterie Escherichia-Shigella aangetroffen. Deze bacterie is een bron van bekende ziektemakers; op biologische appels ontbrak de boosdoener.

Voor de probiotische bacterie Lactobacilli, een weldoener, bleek het omgekeerde het geval. Op cruciale onderdelen scoorde de biologische appel dus aanmerkelijk beter.

 

Bron: MMV.nl Frontiers Media

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.