Spring naar content

Beter geen antibacteriële zeep gebruiken

Beter geen antibacteriële zeep gebruiken

17/02/2017

Aan consumenten worden desinfectantia steeds vaker aangeboden, vooral voor gebruik in het huishouden. Het gaat dan bijvoorbeeld om antibacteriële handzeep, desinfectiedoekjes en ‘hygiënische’ schoonmaakmiddelen. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat het routinematig gebruik van desinfectiemiddelen door consumenten thuis gezonder is dan schoonmaken met ‘gewoon’ water en zeep. Hetzelfde geldt voor het gebruik van desinfectiemiddelen op kantoor.

De Nederlandse gezondheidsraad adviseert om desinfecterende middelen alleen te gebruiken als ze echt nodig zijn. De middelen leveren een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van infecties (en dus ziekte) bij mensen en dieren. Overmatig of onjuist gebruik kan vergiftiging of allergie veroorzaken en leidt tot resistentie, waarbij ook resistentie tegen antibiotica kan ontstaan.
Antibacteriële zeep doodt ook goede bacteriën, is slecht voor de huid, werkt hormoonverstorend, kan kanker veroorzaken en is heel erg slecht voor het milieu.
De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft daarom medio 2016 het gebruik van antibacteriële zepen en verzorgingsproducten zoals shampoo, tandpasta, deodorant enz. verboden.

WEBSITE:

http://www.abcgezondheid.nl/nl/news/beter_geen_antibacteri%C3%ABle_zeep_gebruiken/

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.