Spring naar content

Beieren: samenwerking reguliere en natuurlijke gezondheidszorg

Beieren: samenwerking reguliere en natuurlijke gezondheidszorg

08/10/2021

betere samenwerking tussen reguliere en natuurlijke gezondheidszorgDe Beierse minister van volksgezondheid Klaus Holetschek heeft tijdens de opening van het Internationale Congres Natuurgeneeskunde, begin oktober, opgeroepen tot een betere samenwerking tussen de reguliere en natuurlijke gezondheidszorg. De Beierse minister van volksgezondheid spoort ook aan om natuurlijke en complementaire gezondheidszorg voor iedereen beschikbaar te maken. Dit kan bijvoorbeeld door de kosten van de behandelingen in de ziektekostenverzekering op te nemen.

Leerstoelen voor integrale geneeswijzen en natuurlijke gezondheidszorg

De minister geeft aan dat er leerstoelen voor integrale geneeswijzen en natuurlijke gezondheidszorg nodig zijn. Al langere tijd pleit hij voor een dergelijke leerstoel aan de medische faculteit van de universiteit van Augsburg. Onderzoek en onderwijs kunnen immers een bijdrage leveren aan diepere wetenschappelijke inzichten in natuurlijke geneeswijzen.

Vraag naar evidence-based natuurgeneeswijzen

Holetschek voegde hier verder aan toe: "Al tientallen jaren is er veel vraag naar evidence-based natuurgeneeswijzen en complementaire geneeskunde zoals, therapeutisch vasten, acupunctuur en manuele geneeskunde. De geneeswijzen kunnen, vooral bij chronische aandoeningen, een waardevolle bijdrage leveren.” Chronische ziekten zullen blijven toenemen en natuurlijke geneeswijzen kunnen een rol spelen bij de behandeling van bijvoorbeeld artritis, allergieën, stofwisselingsziekten, depressie of chronische uitputting.

"Als minister van Volksgezondheid is het van cruciaal belang om de burgers de best mogelijke medische zorg te bieden. Daarom moeten we in de toekomst nog beter gebruik maken van het potentieel van evidence-based naturopathie. De uitsluiting van natuurgeneeskundige behandelingen uit de medische zorg en de academische structuren leidt tot een ongewenste en alternatieve medische oncontroleerbare wildgroei".

Bron: https://www.stmgp.bayern.de

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.