Spring naar content

Australische Ombudsman buigt zich over Homeopathie rapport

Australische Ombudsman buigt zich over Homeopathie rapport

14/05/2018

Australische Ombudsman buigt zich over Homeopathie rapportDe documentaire Just One Drop heeft de Australische wetenschappelijke onderzoeksgemeenschap internationaal onder de aandacht gebracht. In deze documentaire wordt onthuld dat de National Health and Medical Research Council (NHMRC) van Australië wordt beschuldigd van vooroordelen en het misleiden van het publiek. Dit in verband met een vernietigend rapport over de effectiviteit van homeopathie in 2015.

De film toont nooit eerder gezien bewijs en onderzoekt de bevindingen van een rigoureus twee jaar durend onderzoek in Australië, waaruit blijkt dat de NHMRC "ongeoorloofde" wetenschappelijke methoden gebruikte en meerdere belangenconflicten had. Een formele aanklacht tegen de NHMRC ligt nu bij de Australische ombudsman met uitleg over procedurele en onderzoeksproblemen, belangenconflicten en onnauwkeurigheden in de rapportage. In een samenvatting van de klacht concludeert het dat de bevindingen van de NHMRC "niet kloppen, zeer misleidend zijn voor het publiek en ten onrechte schadelijk zijn voor de geloofwaardigheid van de homeopathische sector".

 

Bronnen:

https://www.wddty.com/news/2017/04/ombudsman-investigates-flawed-homeopathic-study-that-claimed-it-doesnt-work.html

https://www.linkedin.com/pulse/breaking-nhmrc-review-homeopathy-deeply-flawed-phillip-bayer/

https://www.justonedropfilm.com/

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.