Spring naar content

‘Antikwakzalvers schieten hun doel voorbij’

‘Antikwakzalvers schieten hun doel voorbij’

12/09/2019

'Antikwakzalvers schieten hun doel voorbij''Het rigoureus afwijzen van alles wat niet hardcore evidencebased is, zoals de Vereniging tegen de Kwakzalverij doet, is contraproductief. Een genuanceerde benadering levert een win-winsituatie voor patiënten én artsen op.'

Zo schreef Anita Kaemingk, neuropsycholoog en docent consultatie aan de geneeskundefaculteit in Maastricht, in het artsentijdschrift Medisch Contact.

De starre blik van de antikwakzalversbrigade doet volgens Kaemingk meer kwaad dan goed. Het Sylvia Millecamverhaal wordt voortdurend van stal gehaald en zorgt ervoor dat artsen er nauwelijks publiekelijk voor uit te durven komen dat ze breder kijken.

Kaemingk pleit voor een gezondheidszorg die niet alleen naar enkelvoudige problemen kijkt maar ook het totaalbeeld ziet en verbetering van het welzijn van de patiënt nastreeft. Ze roept de Vereniging tegen de Kwakzalverij op te stoppen met hun flauwe en intimiderende praktijken en hoopt dat iedereen, inclusief de zorgverzekeraars, zich vol energie gaat inzetten voor een meer integrale benadering van de patiënt.

 

De Vereniging Homeopathie kan zich helemaal vinden in dit pleidooi, en hoopt dat zowel artsen als verzekeraars en politici zich bewust worden van het belang van een een bredere blik op de mens achter de patiënt.

 

Lees hier het hele artikel op www.medischcontact.nl >

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.