Spring naar content

Alternatieven voor tarwe

Alternatieven voor tarwe

15/06/2017

Brood, pasta, gebak, koekjes enzovoort: een groot deel van onze voeding bestaat uit tarwe en, in het beste geval, aanverwante granen (gerst, spelt, rogge). Nochtans wordt van ons verwacht dat we gevarieerd eten. Zou het daarom niet verstandig zijn om ook andere granen (of graanachtigen) te gebruiken, zoals quinoa, millet, amaranth en tef?
Een bekommernis van de gewone granen zijn de gluten. Patiënten met coeliakie reageren heel heftig op gluten als een soort allergische reactie.

Maar ook voor andere mensen zijn gluten niet zo gezond. Wanneer gluten slecht verteerd worden in de darmen, kunnen ze in principe de darmwand beschadigen. Mogelijk zijn er mensen die gluten slecht verdragen zonder dat ze dat weten, terwijl ze tweemaal per dag brood eten.
Quinoa, millet, amaranth en tef bevatten geen gluten of niets dat op gluten lijkt. Niet alleen voor coeliakie is dat goed nieuws, ook voor iedereen die naar wat afwisseling zoekt.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.