Spring naar content

95% van de gebruikers van homeopathische middelen wil indicaties terug op de verpakking

95% van de gebruikers van homeopathische middelen wil indicaties terug op de verpakking

11/04/2017

Uit de enquête die de Vereniging Homeopathie onlangs heeft gehouden onder 879 gebruikers van homeopathische middelen is gebleken dat de respondenten nog altijd allerminst enthousiast zijn over de maatregel die demissionair minister Schippers in 2012 heeft doorgevoerd om de indicaties van de verpakkingen te verwijderen. Maar liefst 95,2% van de gebruikers van homeopathische middelen wil graag op de verpakking en/of bijsluiter lezen waarvoor de middelen gebruikt kunnen worden.

96,8% van de respondenten vindt het slecht dat de politiek, ondanks het indienen van de petitie met bijna 100.000 handtekeningen, de maatregel nog niet heeft teruggedraaid.

De Vereniging Homeopathie blijft zich inzetten voor het terugdraaien voor deze maatregel. Zodra bekend is wie de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is, zullen wij opnieuw in Den Haag aandringen op de noodzaak tot eerlijke en volledige informatievoorziening rondom homeopathische middelen.

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.