Spring naar content

9-7: Bijendag (Hortus Alkmaar)

9-7: Bijendag (Hortus Alkmaar)

09/07/2023

Bijendag in Hortus AlkmaarOp zondag 9 juli a.s. van 12.00 tot 17.00 uur staat bij Hortus Alkmaar de bij centraal.

Imkers presenteren het verhaal van de honingbij en de wilde bij, er zijn excursies naar Bijenstal Achtergeest, er zijn bijenproducten te koop en leuke kinderactiviteiten. Ook lekker: een gratis honingproeverij met zes verschillende soorten.

Bijen zijn belangrijke diertjes. Ze produceren bijvoorbeeld honing en bestuiven bloemen en planten, zodat deze zich voort kunnen planten. Ze zijn daarmee van groot belang voor het voortbestaan van plantensoorten en de rijkdom van de biodiversiteit.

Bezoek bijenstal
Vooraf aan een excursie naar de Bijenstal geven de imkers presentaties over het leven van de honingbij en de wilde bij. Kleine groepjes volwassenen en kinderen bezoeken daarna onder begeleiding van imkers deze stallen en krijgen uitleg over het leven van de bijen en hoe ze de honing maken.

Bijenproducten te koop
Er zijn verschillende soorten honing, kaarsjes van bijenwas, allerlei wollen bijenfiguurtjes en een assortiment zaden van bij-vriendelijke planten te verkrijgen. Dat laatste is interessant om meer bijen te lokken naar border of balkon. Zo kunnen mensen zelf een bijdrage leveren aan meer biodiversiteit.

Kinderactiviteiten
Kinderen kunnen zich laten schminken, een bijenhotelletje maken, een speurtocht door de tuin en een kaarsje maken van bijenwas. De kleintjes kunnen het Kabouterpad lopen. Een bijzondere rondleiding met een insectenexpert van de KNNV is er onder voorbehoud om 15.00 uur.

Tenslotte is het terras een heerlijke plek om even te zitten, iets te drinken, te eten en de ervaringen en indrukken te delen met elkaar.

 

Datum:

Zondag 9 juli 2023

Tijd:

12.00 – 17.00 uur

Locatie:

Hortus Alkmaar, Berenkoog 43, in Alkmaar.

Website:

www.hortusalkmaar.nl.

Entree:

Volwassenen € 5,-, kinderen t/m 12 jaar gratis

Informatie:

072 – 5669639 en info@hortusalkmaar.nl

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.