Spring naar content

80% van de meest terugbetaalde geneesmiddelen vermijdbaar!

80% van de meest terugbetaalde geneesmiddelen vermijdbaar!

20/02/2018

80% van de meest terugbetaalde geneesmiddelen vermijdbaar!Bloeddrukverlagers, maagzuurremmers, cholesterolverlagers, geneesmiddelen tegen obstructieve longaandoeningen (COPD)…

8 op de 10 van de meest terugbetaalde geneesmiddelen (1,7 miljard euro in 2016) behandelen ziektes die je kan voorkomen met een gezonde eet- en leefstijl.

90% van de patiënten met COPD zijn (ex-)rokers. Jaarlijks kost: 162 miljoen euro, mee te betalen door alle niet-rokers.
Ook ouderdomsdiabetes is een slokop: meer dan 167 miljoen euro. Een gezonde levensstijl, evenwichtige voeding en voldoende beweging zijn de beste preventiemiddelen, en heb je grotendeels zelf in de hand.
Hetzelfde geldt voor bloeddrukverhoging (hypertensie) en hart- en vaatziekten.
Ook bij brandend maagzuur is het middel erger dan de kwaal: gezond eten voorkomt de noodzaak, én de lawine aan gezondheidsproblemen die maagzuurremmers veroorzaakt.

Het wordt tijd dat onze ‘ziektezorg’ evolueert naar ‘gezondheidszorg’. Door preventie, met een gezonde eet- en leefstijl de gezondheid beschermen, in plaats van op te lappen als het te laat is. Gezonder leven kan 1,3 miljard bespare.

(Luc van Gorp, gezondheidseconoom)

Bron: abcgezondheid.nl

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.