Spring naar content

Amandelen verbeteren darmgezondheid

Amandelen verbeteren darmgezondheid

19/05/2023

Amandelen verbeteren darmgezondheidDagelijks een paar amandelen eten kan je darmgezondheid verbeteren. De noten stimuleren de productie van butyraat, een korteketenvetzuur dat bijdraagt aan gezonde darmmicroben en versterking van de darmwand, waardoor het risico op een lekkende darm afneemt. Butyraat helpt ook de darmen om voedingsstoffen efficiënter op te nemen.

Maar een dieet van fastfood en bewerkte voedingsmiddelen kan het butyraatniveau verlagen, ontdekten onderzoekers van King’s College London toen ze de darmgezondheid analyseerden van 87 vrijwilligers die regelmatig ongezonde snacks aten, zoals chocolade of chips. Om te achterhalen of amandelen een slecht dieet konden tegengaan, verdeelden de onderzoekers de vrijwilligers in drie groepen: de ene groep ruilde zijn ongezonde snacks elke dag in voor 56 gram hele amandelen, de tweede at dezelfde hoeveelheid gemalen amandelen en de derde at caloriearme muffins.

Na vier weken was het butyraatgehalte in beide groepen die amandelen aten veel hoger dan in de muffingroep, hoewel degenen die hele amandelen aten tot twee keer per week vaker ontlasting hadden. Volgens de onderzoekers zou dit kunnen betekenen dat het eten van amandelen constipatie helpt verlichten.

 

Bronnen:

medischdossier.org

1 Am J Clin Nutr, 2022; doi: 10.1093/ajcn/nqac265

 

Constipatie   Darmen   Voeding  

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.