Spring naar content

10 t/m 16 april ’23: Week van de Homeopathie

10 t/m 16 april ’23: Week van de Homeopathie

07/04/2023

10 t/m 16 april: Week van de HomeopathieIeder jaar vindt van 10 t/m 16 april de Week van de Homeopathie plaats, ter nagedachtenis aan de geboortedag van de grondlegger van de klassieke homeopathie, Samuel Hahnemann.

We laten je tijdens deze week graag kennismaken met homeopathie en informeren je graag over hoe deze mooie geneeskunde kan bijdragen aan jouw gezondheid.

Thema: Chronische aandoeningen - Huid en Luchtwegen

 

Dit jaar staat tijdens de Week van de Homeopathie het thema Chronische aandoeningen - huid en luchtwegen centraal.

De rol van homeopathie bij huidklachten.

Homeopathie werkt op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Bij een patiënt met huidklachten zoekt en bekijkt de homeopaat de onderliggende oorzaak die de huidklacht(en) veroorzaakt.

Voorbeelden van huidklachten die met homeopathie behandeld kunnen worden zijn: eczeem, psoriasis, herpes en urticaria. Bij urticaria kun je denken aan netelroos, wratten, striemen of brandneteluitslag. Naast de fysieke ongemakken die deze huidproblemen met zich meebrengen, zoals jeuk, branderigheid en zwelling, kunnen er ook psychosociale en mentale gevolgen voor de huidpatiënt zijn.

De rol van homeopathie bij luchtwegklachten

De meeste klachten komen voor in de bovenste luchtwegen (URTI), die bestaan uit je keel(holte), neus, strottenhoofd, sinussen en luchtpijp. De bovenste luchtwegen zijn vooral gevoelig voor bacteriële en virale infecties. Voorbeelden van luchtwegklachten die te behandelen zijn met homeopathie zijn: loopneus of verstopte neus, keelpijn, hoesten, niezen en klachten aan de neusbijholten. De onderste luchtwegen zijn ook gevoelig voor virussen en bacteriën die ernstige aandoeningen als bronchitis en longontsteking kunnen veroorzaken.

Luchtwegklachten kunnen acuut of chronisch zijn. Homeopathie kan in beide gevallen verbetering geven.

In ons dossier Chronische aandoeningen - huid en luchtwegen lees je tal van artikelen en onderzoeken over de positieve rol die homeopathie kan spelen bij deze aandoeningen.

Naar het dossier >

 

.............................................................................................................................................

Activiteiten rondom de Week van de Homeopathie

Tijdens de Week van de Homeopathie, van 10 t/m 16 april, stellen diverse homeopaten in het hele land hun deuren open om meer mensen kennis te laten maken met homeopathie.

Er worden lezingen, open dagen of mini-consults gegeven, die veelal gratis zijn. Dus kom gerust langs en ontdek wat homeopathie voor jou kan betekenen!

Naar de activiteiten >

 

.............................................................................................................................................

Mini-consult - HomeopathielijnGratis mini-consult

Tijdens de Week van de Homeopathie kun je een gratis mini-consult bij een erkende homeopaat boeken om te ontdekken of homeopathie iets voor jou kan betekenen.

Boek een mini-consult >

 

.............................................................................................................................................

Doe mee met de Stop met Roken challenge - Nu met € 25,- korting!

Stoppen met roken met homeopathieLoop jij al langer rond met de gedachte om te stoppen met roken? Dan is dit het moment om de knoop door te hakken en definitief afscheid te nemen van je rookverslaving! Met behulp van een homeopathisch middel en dagelijkse begeleiding van een homeopaat.

Tijdens de Week van de Homeopathie ontvang je een extra korting. Normaal kost dit traject van 5 dagen € 75,-, maar meld je je vóór 16 april 2023 aan dan kost het slechts € 50,-.

Ja ik wil stoppen met roken! >

 

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.