Spring naar content

10 t/m 16 april 2020: Week van de Homeopathie

10 t/m 16 april 2020: Week van de Homeopathie

10/04/2020

Week van de Homeopathie

Ieder jaar vindt van 10 t/m 16 april de Week van de Homeopathie plaats, ter nagedachtenis aan de geboortedag van de grondlegger van de klassieke homeopathie, Samuel Hahnemann.

 

Het thema van 2020 is DUURZAAMHEID.

 

Homeopathie: de Groene Geneeswijze

Homeopathie is een natuurlijke en milieuvriendelijke geneeswijze. Bijna alle homeopathische middelen zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals planten, mineralen en dierlijke bestanddelen. Er worden geen dieren gebruikt om middelen te testen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (W.H.O.) beschouwt homeopathie als een van de populairste alternatieve geneeswijzen ter wereld.

 

Milieuvriendelijk

De productie en het gebruik van homeopathische middelen belasten het milieu niet, in tegenstelling tot vele -chemische- reguliere geneesmiddelen. Er is bij de productie geen sprake van restafval wat schadelijk kan zijn voor het milieu en er komen geen giftige of schadelijke stoffen vrij. Bovendien kost de productie van homeopathische middelen zeer weinig energie.

Van een kleine hoeveelheid grondstof kunnen duizenden doses worden gemaakt. Bovendien blijven de meeste homeopathische geneesmiddelen lang houdbaar.

 

Activiteiten rondom de Week van de Homeopathie

Tijdens de Week van de Homeopathie, van 10 t/m 16 april, stellen homeopaten in het hele land normaal gesproken hun deuren open om mensen kennis te laten maken met homeopathie.

Omdat bijeenkomsten in deze periode niet toegestaan zijn in het kader van de beperkende maatregelen rondom het Corona virus, zullen er helaas weinig tot geen fysieke activiteiten plaatsvinden.

Daarom zullen we zo veel mogelijk online video's, lezingen, presentaties et cetera plaatsen om mensen te informeren over homeopathie.

Deze online activiteiten zullen regelmatig worden aangevuld.

 

Naar de (online) activiteiten >

 

 

Echinacea purpureaHelp je mee de homeopathie in Nederland toegankelijk te houden?

 

Word dan lid van de Vereniging Homeopathie!

 

Als lid ontvang je:

 

Meer informatie

Attentie: In verband met onze feestdagensluiting worden bestellingen die na dinsdag 22 december zijn geplaatst en betaald vanaf 6 januari verzonden.